baner1
baner2
baner3
baner4
jezero
zito
mostic
vojvoda stepa

Председник општине Нова Црња

             Владимир Бракус

 Председник Националног савета ромске националне мањине, професор Витомир Михајловић, посетио је у среду, 20.11.2013. године, општину Нова Црња, у којој живи већи број припадника ромске националности.

Председница општине, госпођа Даница Стричевић, примила је господина Михајловића и са њиме разговарала о тешком социјалном положају Рома, како на територији Општине Нова Црња тако и у целој Србији.

Током разговора председница је предочила на које све начине Општина помаже Ромској заједници и покушава да их активно укључи у све сегменте друштва.

 

Председница је напоменула да је недавно усвојен Акциони план за унапређење образовања, здравства, услова становања и запошљавања Рома који би требало да се спроведе у периоду од 2013. до 2015. године, и један је од битнијих предуслова за бољу и свеобухватнију помоћ ромској заједници.

Састанак је завршен договором о бољој и чвршћој сарадњи између општине Нова Црња и Националног савета ромске националне мањине, како би заједничким снагама побољшали положај Рома у свим сегментима живота.